Den här sidan använder Javaskript. Din Webbläsare stödjer inte Javaskript eller så har du avaktiverat det. För att se den här sidan så som det är tänkt att den skall visas, vänligen använd en Webbläsare där Javaskript har aktiverats.

ARIA live regioner - atomic

I detta exempel, innehåller ARIA live regionen någon statisk text; som är, text som inte ändras, liksom också text som ändras. Vi presenterar två fiktiva baseball spelresultat. För att göra det enkelt, kommer endast ett av resultaten att ändras, medan resten av texten förblir densamma. Men om allt du hörde var antal poäng i sig, skulle det vara svårt att avgöra vilket lag som gjort mål. Poängen för Tampa Bay Rays är dem poängen som ändras på denna sida. Det är satt till att uppdateras var tionde (10) sekund. Du behöver inte flytta till den area där texten ändras. JAWS kommer att läsa det för dig så fort du gör paus i vad du än gör.


Tampa Bay Rays:
Boston Red Sox:   5


Texten precis ovanför detta stycke är den regionen som är satt till att ändras. I detta exempel, ändras endast poängen för Tampa Bay Rays på denna skärm.

Tack till Charles Chen som tillät oss att använda JavaScript som dessa exempel på ARIA baseras på.