Den här sidan använder Javaskript. Din Webbläsare stödjer inte Javaskript eller så har du avaktiverat det. För att se den här sidan så som det är tänkt att den skall visas, vänligen använd en Webbläsare där Javaskript har aktiverats.

Läsa sidor med frames

Vissa webbsidor använder frames för att visa innehåll. En frame är ett område på sidan som Internet Explorer behandlar som ett eget läsfönster. Varje frame kan visa en fristående webbsida. Sidan Freedom Scientific Företagsinformation är en exempelsida som använder frames för att visa olika typer av information. En frame innehåller adresser för Freedom Scientifics avdelningar, en annan innehåller en kort historik om företaget och den sista framen innehåller Freedom Scientifics verksamhetsmål.

I följande övning, kommer du att använda en exempelsida för att lära dig att navigera mellan frames:

 1. Gå till exempelsidan Freedom Scientific Företagsinformation.
 2. När du öppnar exempelsidan, kommer du till framen med företagets olika adresser. Tryck INSERT+F9 för att visa en lista med frame på sidan.
 3. Välj "Historia" och tryck ENTER. JAWS flyttar dig till framen med företagets historia.
 4. Använd JAWS läskommando för att läsa texten i denna frame. Notera att när du lämnar aktuell frame och flyttar in i nästa frame, säger JAWS namnet på den tidigare framen och säger "Frame slut". JAWS säger sedan namnet på nästa frame.
 5. Tryck M för att flytta till nästa frame på sidan.
 6. Tryck SKIFT+M för att flytta tillbaka till föregående frame.

Inline Frames

Inline Frames är inbäddade direkt i webbsidan och visar innehållet från en annan sida. Visuellt ser denna typ av frame för det mesta ut som bilder eller banderoller. Inline frames används ofta på webbsidor för att visa reklam. För att ignorera inline frames, använd Snabbinställningar enligt följande:

 1. Tryck INSERT+V. Snabbinställningar öppnas med fokus i sökfältet.
 2. Skriv in inline. Trädvyn nedanför sökfältet ändras för att filtrera ut resultat som inte matchar.
 3. Tryck PIL NER för att flytta till objektet Visa inline frames. Standardinställningen är På.
 4. Tryck MELLANSLAG för att ändra denna inställning till Av.
 5. Tryck TABB för att flytta fokus till knappen OK, och aktivera den sedan med MELLANSLAG. Snabbinställningar stängs och förändringarna sparas.