Den här sidan använder Javaskript. Din Webbläsare stödjer inte Javaskript eller så har du avaktiverat det. För att se den här sidan så som det är tänkt att den skall visas, vänligen använd en Webbläsare där Javaskript har aktiverats.

Inställningspaketeraren

Inställningspaketeraren Introduktion

Har du någonsin skapat speciella inställningar för en webbsida som du vill dela med andra JAWS-användare? Kanske har du anpassat ditt företags intranät genom att göra platsmärken som skulle hjälpa andra i företaget att förbättra sin hastighet och produktivitet. Kanske har du skapat ett schema i Tal- och ljudhanteraren som hjälper dig att kontrolläsa dokument med ditt kontors inställningar. Eller om du vill dela anpassade webbinställningar för en webbsajt som du tror skulle hjälpa dina vänner att navigera på den sajten? Tidigare skulle du behövt hitta rätt filer som JAWS skapar när du gör dessa saker, samla ihop dem, skriva upp var de ska ligga och skicka dem till dina vänner eller kollegor. Sedan skulle dina vänner eller kollegor se till att korrekt kopiera var och en av dessa filer till rätt mapp på sina datorer. Inställningspaketeraren gör denna process mycket enklare och mer hanterbar.

Inställningspaketeraren är ett program som kom med JAWS 5.10 och låter dig importera eller exportera tal- och ljudschema, Platsmärken, och anpassade webbinställningar. Du kan använda dessa program för att dela dina JAWS scheman och inställningar med andra användare. Inställningspaketeraren samlar ihop information till en enda ZIP-fil som du kan skicka i ett epostmeddelande eller lägga ut på Internet.

Inställningspaketeraren innefattar följande nyckelfunktioner som gör delning av inställningar enklare än manuell kopiering av JAWS inställningsfiler:

Använda Inställningspaketeraren

För att börja använda Inställningspaketeraren, öppna Startmenyn, gå till JAWS programgrupp, öppna undermenyn Verktyg och välj Inställningspaketeraren. Dialogrutan Inställningspaketeraren innehåller två listor. Listan Aktuella inställningar visar alla dina nuvarande anpassade tal- och ljudscheman, domäner och sidor med platsmärken och webbsajter med anpassade webbinställningar. Scheman som kom med JAWS och som du inte har ändrat visas inte i denna lista. Listan Paketerade inställningar visar inställningar som du håller på att exportera eller, om du öppnar en ZIP-fil som är skapad med Inställningspaketerade, inställningar som du kan importera.

OBS: Du kan även trycka INSERT+F2 och välja Inställningspaketeraren i listan med JAWS Hjälpprogram

För att visa detaljer om något objekt i listan Aktuella inställningar, markera det och tryck sedan ALT+A för att aktivera knappen Aktuell inställning egenskaper. För att visa detaljer om något objekt i listan Paketerade inställningar, markera det och tryck sedan ALT+P för att aktivera knappen Paketerade inställning egenskaper.

TIPS:För mer information om Inställningspaketeraren, starta Inställningspaketeraren, öppna Hjälpmenyn och välj Hjälp Innehåll. Dessa procedurer beskrivs i detalj där.